Toornstra onderstreept: "We zitten al een tijdje in een flow"

Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles
Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles Foto: © BSR Agency

Jens Toornstra maakte zo’n beetje alles mee. De routinier is inmiddels bezig aan zijn tweede jeugd bij FC Utrecht en vertelt in gesprek met Voetbal International wat het verschil is met de start van dit seizoen en nu.

"Het vertrouwen in elkaar", legt de middenvelder uit. "En wat we moeten doen in welke situatie. We kunnen ons nu makkelijker aanpassen aan verschillende systemen van tegenstanders, doorzien veel beter wat er wanneer in een wedstrijd wordt gevraagd. In de eerste maanden van het seizoen waren we dan nog te veel aan het zwemmen in het veld. Plus dat we nu een soort van momentum voelen dat je ook mindere wedstrijden wint. Op de bank had ik het er in de slotfase tegen Go Ahead Eagles ook over met andere spelers. In de eerste maanden van het seizoen was het doelpunt mogelijk aan de andere kant gevallen. Nu maken wij vlak voor tijd de winnende goal. Dat is het ongrijpbare. We zitten al een tijdje in een flow."

En met dat vertrouwen op zak denderen de Domstedelingen richting het einde van het seizoen. "Het vertrouwen is natuurlijk gekomen door de resultaten. Na het slechte begin volgden eerst veel gelijke spelen en vervolgens veel overwinningen achter elkaar. Dat doet iets met de groep. Tegen Go Ahead Eagles was misschien wel een van onze mindere wedstrijden na de winterstop, maar ook die weet je dan te winnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand