Toornstra: "Niet iedereen van mijn leeftijd is nog zo fit als ik"

Jens Toornstra viert treffer tegen FC Twente
Jens Toornstra viert treffer tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra keerde in 2022 terug bij de club waar hij voor Feyenoord lang speelde, FC Utrecht. De viervoudig international kwam tot 234 competitieduels voor de Rotterdammers en lijkt in Utrecht aan zijn tweede jeugd begonnen, hoewel hij daar zelf anders over denkt.

Toornstra ziet dan ook in dat ondanks dat hij bijna 35 jaar oud is, zichzelf nog goed kan redden op het veld, zo laat hij weten aan Algemeen Dagblad. "Niet iedere voetballer van mijn leeftijd is nog zo fit als ik nu. Aan de andere kant begint het wel een beetje irritant en voorspelbaar te worden, steeds weer die verhalen over mijn tweede jeugd of over hoe knap het is dat ik me in de basis heb terug geknokt. Ik snap het hoor, maar voor mij is dat zogenaamde oud worden helemaal geen thema. Ik geniet gewoon. Geef me een bal, zet twee doelen neer, en ik ben nog steeds zielsgelukkig", lacht de middenvelder. "Dus, doe me een plezier, hou erover op. Ik ben jong van geest en fysiek topfit."

Toonstra blikt terug op zijn Feyenoord-tijd toen hij samenspeelde met Bryan Linssen. "Het mooie aan voetbal is niet alleen dat beslissende doelpunt maken", zegt Toornstra, matchwinner tegen FC Twente. "Het zit ‘m ook in de onderlinge kameraadschap, zoals met Bryan. In de sliding waarmee je een aanval blokt. Of in een ploeggenoot, zoals Oscar Fraulo bij FC Utrecht, die na trainingen steevast op blote voeten over het veld loopt omdat dit goed zou zijn voor de energiebanen in zijn lijf. Geniet ik van, dat fanatisme, dat minutieus voor je vak leven. Het met elkaar tot prestaties komen maakt voetbal het mooiste spel op aarde", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties