Toornstra niet bang voor terugval: "Zijn een degelijke ploeg"

FC Utrecht viert het doelpunt van Jens Toornstra
FC Utrecht viert het doelpunt van Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra ziet als routinier dat zijn ploeg FC Utrecht met de week beter gaat spelen. De middenvelder weet dat een gigantische terugval onwaarschijnlijk is.

"We zijn een degelijke ploeg geworden, die heel veel energie in de wedstrijden stopt", zegt de 34-jarige Toornstra bij Voetbal International. "Met die energie geven we een signaal af aan onze tegenstanders. Daarmee begint het. Voetballend was er aanvankelijk nog veel voor verbetering vatbaar, maar dat zie je steeds beter worden."

Ook mentaal zijn er verbeteringen te zien. "We durven nu meer druk vooruit te zetten en iedereen gaat daarin mee. Dan zie je dat we tegenstanders tot fouten kunnen dwingen en dat ze niet in hun spel kunnen komen. Laatst tegen Fortuna Sittard kwam daar effectiviteit in het kansen benutten bovenop. Dat is iets waar we lang tegenaan hebben lopen hikken. Hopelijk kunnen we ook díe lijn nu doortrekken."

"Op de training verlies ik nog regelmatig, maar in wedstrijden is het alweer een tijdje geleden. Al zaten er voor het mooie te veel gelijke spelen tussen. Fortuna-thuis was een wedstrijd waarnaar we al heel lang op zoek waren. Dat je na een 1-0 voorsprong ook de 2-0 maakt en dan makkelijker gaat voetballen", weet Toornstra.

Te vaak had Utrecht het lastiger dan nodig. "Tot die tijd was het te vaak billenknijpen tijdens wedstrijden, daarvan ga je niet vrijer voetballen. Het was lang geleden dat we zo overtuigend en met zó veel goals verschillen hadden gewonnen. Dat was heerlijk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand