Toornstra gemotiveerd: "Ik lig elke avond om tien uur in bed"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra wordt door velen in Rotterdam herinnert als een zeer waardevolle speler. Inmiddels is de bijna 35-jarige middenvelder in de herfst van zijn carrière aangekomen, maar dat zou je niet zeggen als je hem op het veld ziet lopen. In gesprek met Algemeen Dagblad gaat Toornstra in op zijn fitheid.

Toornstra vertelt: "Los van het feit dat de factor geluk een rol speelt, leef ik serieus voor de sport. Ik eet gezond, train door in de vakanties en lig elke avond om tien uur in bed. En daarnaast moet je de fysiologische ontwikkelingen niet onderschatten. Neem Feyenoord. Daar is sinds de komst van Arne Slot – de beste trainer die ik heb gehad – echt een cultuuromslag gekomen in de benadering van topsport. Yoga en ijsbaden waren al geïntroduceerd toen ik er nog voetbalde onder hem, nu zie je jongens met tape over hun mond of pleisters op hun neus trainen."

De viervoudig international ziet in dat het om kleine dingen gaat. "Die professionaliteit tekent Slot en zijn stafleden. Ze gaan tot in het detail om spelers elke dag weer die ene halve procent beter te maken, ook fysiek. Het is verre van toeval dat elftallen onder Slot drie keer beter gaan voetballen, juist omdat clubs onder hem zoveel professioneler worden. En die ontwikkeling, een die je ook bij FC Utrecht ziet, draagt allemaal bij aan een langer leven van profvoetballers. Je bent tegenwoordig niet meer versleten als je 34 of 35 jaar bent. Let maar op: straks gaan we veel meer spelers zien die op latere leeftijd nog een goed niveau halen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand