Toornstra denkt niet aan stoppen: "Ik baal daar nog steeds van"

Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles
Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles Foto: © BSR Agency

Jens Toornstra heeft nog enkele jaren op de teller staan zo erkent hij zelf. Op dit moment heeft de 35-jarige middenvelder 441 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, en het lijkt erop dat er nog een seizoen in Utrecht aan vast geplakt wordt.

Onder Ron Jans heeft Toornstra zijn plaats in de basis zo goed als verzekerd. "Het vertrouwen is natuurlijk gekomen door de resultaten", zo stelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International.

Het verschil tussen het begin van het seizoen en hoe het nu loopt is een wereld van verschil. "Ik weet nog goed dat we de koppen bij elkaar staken met alle spelers. De boodschap was helder: laten we alsjeblieft met zijn allen zorgen dat we niet in de degradatiezone blijven hangen, met alle fatale gevolgen van dien. Nu hebben we het alweer over een mogelijke vijfde plek. Dat je daar nog over kan praten, is wel heel bijzonder na de eerste maanden van het seizoen."

Aan fitheid is het momenteel geen gebrek. Ron Jans speelt vaak met hoge druk en Toornstra is een belangrijke schakel in deze speelwijze. "Natuurlijk merk je soms wel dat je ouder wordt, maar door doordeweeks slimmer met de krachten om te gaan, kan ik in de wedstrijden gewoon blijven gaan", vertelt hij. "En mentaal wil ik voorlopig zeker nog niet aan stoppen. Ik baal nog steeds als ik word gewisseld, dus dat zegt wel genoeg, denk ik."

Het doel van Utrecht is naarmate het seizoen vorderde steeds bijgesteld. "Eerst was het wegkomen van de onderste plekken, daarna stabiel in middenmoot, toen meestrijden om plek in de play-offs, en nu gaan we voor het ultieme doel: de play-offs winnen", aldus Toornstra, Hij merkt dat het vertrouwen en goede gevoel te merken is bij iedereen binnen FC Utrecht. "Het is nu zaak om dat vast te houden, dan kunnen er nog hele mooie weken aan komen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand