Toornstra blijft optimistisch: "Het liefst word je nog vijfde"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra heeft onlangs zijn contract verlengd. In gesprek met RTV Utrecht reageert hij daarop. 

"Het kan zeker verkeren", reageert Toornstra, die in de winterstop nog in verband werd gebracht met een overstap naar ADO Den Haag. "Ik ben blij dat ik nog een jaar voor Utrecht kan spelen. Ik ben nog niet bezig met stoppen. Ik voel me fit en het liefst ga ik nog door. We gaan elk jaar maar kijken hoe de vlag erbij hangt."

Steeds meer voetballers gaan nog tot op latere leeftijd door. "Ik denk niet dat je door het vijf keer mogen wisselen nu ook langer door kan", stelt de middenvelder. "Wel denk ik dat het te maken heeft met de facikiteiten eromheen. Veel dingen zijn natuurlijk veel beter geworden en dat is natuurlijk ook beter voor je lichaam."

Voor Toornstra en Utrecht komen er nog een paar belangrijke wedstrijden aan, te beginnen met aankomende zondag tegen Sparta Rotterdam. "Het liefst worden we nog vijfde", zegt Toornstra met een glimlach. "Maar die kans is wel heel klein. Maar dan wordt je het liefst zesde inderdaad. Vooral omdat je dan twee thuiswedstrijden speelt."

Lees meer:
0 reacties