Timo Letschert: "Er is maar één Nederlandse club waar ik mezelf zie"

Timo Letschert bij FC Utrecht
Timo Letschert bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Timo Letschert is tegenwoordig actief bij het Chinese Chengdu Rongcheng. De verdediger die drie seizoenen uitkwam voor FC Utrecht laat in gesprek met Voetbalprimeur weten dat hij graag nog weer terugkeert in de Domstad.

In het najaar van 2022 vertrok Letschert uit Nederland. Na een kort avontuur in Denemarken strijkt de 30-jarige verdediger neer in Zuid Korea. Momenteel komt de verdediger uit voor het Chinese Chengdu Rongcheng. Als het aan hem ligt, keert hij toch graag weer terug bij FC Utrecht. Voor mij is er één Nederlandse club waar ik mezelf zie, en dat is Utrecht. Dat is mijn droomscenario”, vertelt hij.

“Het zou heel mooi zijn, omdat ik daar mijn doorbraak heb beleefd", gaat hij verder. "Ik hou van die club, en ook van dat stadion. De mensen die daar werken vind ik ook geweldig. Het is gewoon de hele entourage eromheen. Van de materiaalman tot de fans. Ik heb nog steeds contact met supporters van de club, en ga nog steeds regelmatig met een diehard-Utrechter een bakkie koffie doen. Ik hou van die Utrechtse humor. Ook dat accent. Dat jochie dit, en dat jochie daar. Dat is toch geweldig?! Het is echt een warme club.”

Letschert begrijpt wel dat een terugkeer zo makkelijk nog niet is. “Zij moeten er ook op zitten te wachten. Het moet zo uitkomen. Ik speel nu namelijk ook alweer een tijdje in het buitenland. In een ideale wereld gebeurt het, en als het niet gebeurt, heb ik er ook vrede mee.”

Lees meer:
0 reacties