Timber: "Heeft goed uitgepakt dat ik naar FC Utrecht ben gegaan"

Quinten Timber
Quinten Timber Foto: © Pro Shots

Vier jaar geleden stapte Quinten Timber voor het eerst een vliegtuig in voor een wintertrainingskamp met Ajax. In Amsterdam bleef zijn kans echter uit en dus besloot hij voor een ander pad te kiezen.

"Ik denk dat het goed heeft uitgepakt dat ik naar FC Utrecht ben gegaan om meer te gaan spelen. Het is zeker niet zo dat het de afgelopen jaren alleen maar in een rechte lijn omhoog is gegaan", zegt Timber in gesprek met De Telegraaf. "Er zijn ups en downs geweest. Maar ik ben altijd hard blijven werken en vertrouwen blijven houden en dat is de basis voor alles."

Destijds sliep Timber op één slaapkamer met broer Jurriën. Door de verschillende carrièrestappen (Jurriën speelt bij Arsenal, Quinten inmiddels bij Feyenoord) zijn hun paden uiteen gaan lopen. "Dat is stap voor stap gegaan. Eerst waren we heel veel samen, omdat we ook nog met elkaar speelden. Daarna heb ik de stap naar FC Utrecht gemaakt, maar woonden we nog wel samen. Nu wonen we ook niet meer samen. Maar de band blijft hetzelfde. Dat is fijn", geeft Timber aan.

Broer Jurriën is inmiddels dus actief bij Arsenal. In Londen was er in de kerstvakantie een ontmoeting met clublegende Thierry Henry. "Na de wedstrijd tegen West Ham United zijn we nog even met Thierry Henry op de foto gegaan. Iedereen weet wat voor speler hij was en ik vond het bijzonder om hem te zien. Ik ken hem vooral uit zijn tijd bij Barcelona."

Timber gaat verder: "Zijn periode bij Arsenal heb ik niet echt meegemaakt, toen was ik nog wat te jong. Ik ben gek van Engels voetbal. Dat heeft Jurriën ook. Als kind was Arsenal al zijn nummer één-club. Daarom is het extra mooi dat hij daar nu speelt. Ik had zelf niet direct een favoriete club, maar ik kijk wel graag naar de Premier League. Het is een geweldig niveau en een heel hoog tempo. Daar streef ik uiteindelijk ook naar. Het is een droom om daar zelf ook ooit te spelen", besluit de Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties