Thom Haye: "Leek alsof Utrecht beter was, dat viel wel mee"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft zondagavond in eigen stadion verloren van FC Utrecht. De Friezen kwamen nog bijna terug van een 0-3 achterstand, maar kwamen net te kort. Na afloop van de wedstrijd verscheen Heerenveen-middenvelder Thom Haye voor de camera's van Omrop Fryslan.

"Je weet wat voor ploeg Utrecht is", begint Haye. "Je ziet in het begin dat ze ook niet voor de opbouw kiezen en snel lang spelen, dan weet je dat ze er een strijd van maken. Ik denk ook dat de wedstrijd wel in evenwicht was en dat we aan de bal stabiel waren."

"Je vraagt je af hoe dit gebeurt", gaat hij verder over hoe Heerenveen op achterstand kwam."Volgens mij was de wedstrijd tot de goal wel in evenwicht. Wederom krijgen we een spelhervatting tegen, en de 0-2 was ook wat ongelukkig. Dan lijkt het daarna dat Utrecht veel sterker was, maar dat viel wel mee."

Heerenveen leek nog terug te komen in de wedstrijd na twee doelpunten van Patrick Walemark. Door dit verlies lijkt de play-offs een lastige klus voor Heerenveen. "Het was voor ons belangrijk geweest om vandaag aan te sluiten", zegt Haye. "Maar we hebben nog vijf wedstrijden. Het is iets waar we nog steeds voor moeten gaan, maar dan is het wel cruciaal dat we volgende week drie punten pakken."

Lees meer:
0 reacties