Thijs van Es duidelijk: "Er komen boetes en stadionverboden"

Thijs van Es
Thijs van Es Foto: © Pro Shots

Thijs van Es baalde na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles van een groepje supporters van de Domstedelingen. Na afloop van het duel kwamen een aantal 'fans' het veld op.

"Het was een hele mooie avond met een gigantisch positieve sfeer", begint Van Es voor de camera van ESPN. "We hunkerden natuurlijk allemaal ontzettend naar winst en Europees voetbal, maar het is heel vervelend wat er op het einde allemaal gebeurde. Dat is natuurlijk een enorme domper. Ik keek daar met grote irritatie en frustratie naar."

"We hebben sinds september 2022 niet of nauwelijks incidenten gehad, dus dat dit nu gebeurt is enorm kwalijk", gaat de bestuurder verder. "We gaan er alles aan doen om te achterhalen wie dit zijn geweest en er vervolgens voor zorgen dat daar de boetes en stadionverboden voor komen die mogelijk zijn, in samenwerking met de politie en het OM."

"Wat er gaat gebeuren is dat er een hele analyse komt van deze incidenten en dan gaan er vervolgens procedures lopen", vervolgt de algemeen directeur van de Domstedelingen. "We gaan dit allemaal uitzoeken. Heel veel wordt al geregistreerd, maar niet alle kaartjes zijn op naam. Dat mensen ook nog het veld op gaan is natuurlijk belachelijk, maar ik ben wel trots op onze stewards."

"Dat wil je natuurlijk niet. Laat ik duidelijk zijn: dit gedrag bij zo’n wedstrijd is niet waarom we dit feest met elkaar bouwen. Dit is echt schandelijk en zonde. Het is echt nodig dat we de digitale meldplicht gaan introduceren in Nederland. We praten er nu al zo lang over, maar het is echt nodig", aldus Van Es.

Lees meer:
0 reacties