Ter Avest lovend over coach Ron Jans: "Dat is heel positief"

Hidde Ter Avest deelt zijn positieve indrukken over coach Ron Jans en blikt vooruit op de uitdagende confrontatie komende zondag tegen Sparta.

Ter Avest prijst de energie en duidelijkheid die coach Ron Jans inbrengt. Het enthousiasme op het veld en de heldere spelvisie dragen bij aan een positieve sfeer binnen het team. "Ik denk vooral ook de energie, wat we op het veld leveren en ook binnen de ploeg. Dat is heel positief, ook de duidelijkheid die hij geeft", zegt ter Avest in gesprek met FC Utrecht TV. "Hij is heel duidelijk in hoe hij wil spelen en hoe hij het wilt zien."

De wedstrijd die komende zondag gepland staat tegen Sparta is niet zomaar gespeeld volgens ter Avest. "Sparta is denk ik altijd een lastige tegenstander en een lastige pot. Ze hebben het goed voor elkaar." Ter Avest kijkt uit naar het treffen van een aantal oud ploeggenoten. "Ik spreek die jongens niet heel veel, maar het is altijd leuk om ze weer te zien."

De laatst gespeelde wedstrijd in de Eredevisie, kwam FC Utrecht met 2-0 achter tegen Excelsior. Op de vraag wat er beter moet antwoord ter Avest: "Ik denk vooral het aanvallende. We moeten meer kansen gaan creëren voor onszelf en uiteindelijk moeten we ook beter gaan verdedigen. Ik denk dat we de goals te makkelijk tegen kregen", zei ter Avest. "Maar in die wedstrijd zie je wel dat we heel veel veerkracht hebben en dat we alsnog die 2-2 eruit slepen, dat geeft toch wel weer een goed gevoel."

Lees meer:
0 reacties