Ter Avest: "Had die tweede ook moeten maken. Daar baal ik enorm van"

Hidde ter Avest
Hidde ter Avest Foto: © Pro Shots

Het enige doelpunt van FC Utrecht tegen PEC Zwolle werd gemaakt door Hidde ter Avest. De verdediger vindt dat hij meerdere keren had moeten scoren.

"En ik had die tweede ook nog moeten maken. Daar baal ik enorm van. Dan gooi je het op slot", aldus de rechtsback in gesprek met RTV Utrecht. "Je scoort maar een goal. Je kan het jezelf zoveel makkelijker maken", beseft Ter Avest. "

Het eerste deel van de wedstrijd was geen verrassing. "We hadden hun wervelwind aan het begin wel verwacht, maar we verdedigen heel goed. In de tweede helft is er een moment dat ze doorkomen en dan scoren ze. Maar gelijk vanaf de aftrap kunnen wij hem zelf weer maken."

Ter Avest zag ook andere splers missen. "Het gaat niet alleen om de spitsen. Ik vind dat iedereen die in die positie komt, ze moet maken. Dan hebben we ook de kracht om nog verder uit te lopen", weet hij. "Je wil ook met goed gevoel richting play-offs. Maar als je 1-0 voor staat, moet je hem ook vasthouden. Het stond verdedigend goed, op een moment na."

Lees meer:
0 reacties