Ter Avest: "Daar snakken we heel erg naar, dat is het beste medicijn"

Na de interlandbreak komt FC Utrecht komend weekend weer in actie. Hidde ter Avest heeft de pauze in de competitie gebruikt om 'even de kop leeg te maken'.

"Even weg, even de kop leeg maken en dan weer met nieuwe energie beginnen", zegt Ter Avest bij FC Utrecht TV. In de Domstad krijgt hij te maken met een nieuwe trainer: Ron Jans. Jans ging op zijn eerste werkdag met elke speler individueel een gesprek aan. "Je wil toch de trainer leren kennen. Voor de trainer ook, die wil de jongens leren kennen."

"Ook wat de achtergrond is van alle jongens. Goed om te zien", oordeelt Ter Avest, die inmiddels bijna een oudgediende is bij FC Utrecht. "Dat zou je wel kunnen zeggen, ja. In 2,5 jaar is er veel veranderd. Ik kwam hier heel goed binnen, heb een goed halfjaar gedraaid. Daarna werd ik op de bank geplaatst en daarna heb ik me weer teruggevochten. Vorig jaar was een lastig jaar voor mij."

"Maar als ik moest spelen, dan stond ik er. Hoe lekker het is dat ik er nu sta? Dat is wel fijn. Zeker nu ik weer elke week speel, dat voelt goed", zegt Ter Avest. Bij Heracles Almelo, de tegenstander van zaterdag, voetbalt voormalig FC Utrecht-speler Justin Hoogma.

"Wij begonnen samen in de academie van FC Twente, toen we tien of elf waren. Sindsdien ook altijd in dezelfde klas gezeten op school. We gaan een tijdje terug. Bijzonder om hier bij FC Utrecht samen te spelen. Ik heb nog veel contact met hem", aldus de 26-jarige verdediger.

Hij weet wat er nodig is in Almelo: "Doelpunten en vooral drie punten. Daar snakken we heel erg naar. Dat is het beste medicijn voor ons nu."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand