Ten Voorde: "FC Utrecht haalt iedereen en vaak zonder enige visie"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

Marouan Azarkan liet zondag na de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord weten dat hij begeerd wordt door FC Twente en FC Utrecht. De huurling van Feyenoord bevestigde zelfs gesprekken te hebben met beide clubs.

FC Twente-watcher Leon ten Voorde vindt dat wel mooi. "Het is heel grappig en aandoenlijk dat een jochie breedlachend voor de camera zegt dat hij maandagavond een gesprek heeft en niet zo ingewikkeld doet", zegt hij bij De Ballen Verstand. "In het voetbal doen we altijd dat het niet uit mag lekken alsof de wereldvrede daar op het spel staat."

Andere clubs kunnen echter ook wakker geschud worden. FC Utrecht is namelijk ook geïnteresseerd. Collega Gerben Kuitert liet op Twitter cynisch weten 'het niet te verwachten' dat FC Utrecht eveneens op Azarkan aast. "FC Utrecht haalt iedereen en vaak zonder enige visie", reageert Ten Voorde. "Voor elke speler die vanaf nu aan FC Twente wordt gelinkt, is volgens collega Kuitert FC Utrecht nu ook in de race. Maar die zitten natuurlijk ook een beetje in dezelfde vijver."

Ten Voorde weet niet goed wat hij van Azarkan moet vinden. "Bij Excelsior speel je heel erg vanuit de reactie. Achteraf is het heel makkelijk om te zeggen dat hij niet gerendeerd heeft, maar is dat een jongen voor de top vijf of top zes van de Eredivisie? Zeg het maar. Dat is best lastig in te schatten. Tegen Feyenoord zag je in bepaalde momenten dat hij echt goed kan voetballen."

"Het was bij Feyenoord toen ook best wel een talent. Maar FC Twente is vaak best wel dominant in een wedstrijd, dat is wat anders dan bij Excelsior waar je puur op de omschakeling speelt", aldus Ten Voorde, die weet dat er bij Feyenoord geen toekomst is voor Azarkan. "Die mag weg. FC Twente heeft ook wel bij Feyenoord naar hem geïnformeerd. Dat is al een tijdje geleden. Dus hij is zeer zeker serieus in beeld."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand