Ten Hag's anekdote over FC Utrecht: "Leek wel een amateurploeg"

Zakaria Labyad en Erik Ten Hag bij FC Utrecht
Zakaria Labyad en Erik Ten Hag bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag, voormalig hoofdtrainer van FC Utrecht is momenteel actief in de Premier League als coach van Manchester United. In gesprek met Voetbal International sprak de trainer zich uit over een heel bijzondere situatie die hij mee maakte in de Domstad.

"Daar is een basis gelegd waar ze nu nog profijt van hebben. FC Utrecht speelt, los van het begin van dit seizoen, al zeven jaar heel stabiel in de subtop. De cultuur toen ik binnenkwam en wegging, dat was een gigantisch verschil."

"Ik weet nog mijn eerste weken, dat zijn mooie verhalen", blikt hij terug. "Ik woonde op het stadionplein in Utrecht. Als we vrijdag hadden getraind, ging ik aan het einde van de middag even boodschappen doen of ergens eten. Met mijn fietsje over het stadionplein, onder het viaduct door bij de A28. Dan kwam je langs het spelershome. Nou, daar was me een feest aan de gang. Volle bak muziek, een drukte. Het hele personeel, vrijdagmiddagborrel, gekkenhuis. Ook spelers stonden ertussen, met biertje in de hand. Wat is hier aan de hand, dacht ik." 

Ten Hag was deze cultuur totaal niet gewend van zijn voorgaande periode bij FC Bayern maar wist ook snel weer deze cultuur te hervormen. "Twee dagen later moesten we spelen. Het leek wel een donderdagavond in de kantine van een willekeurige amateurclub. Daar gaan we dus mee stoppen. Wat ze met kantoorpersoneel doen, allemaal prima, maar de spelers wisten dat dit niet langer meer werd geaccepteerd. Zo moesten we van ver komen", blikt Ten Hag terug.

Lees meer:
0 reacties