Ten Hag onder vuur: "Je kunt ze niet publiekelijk afvallen!"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Gary Lineker is erg kritisch op de manier waarop Erik ten Hag omgaat met sommige spelers bij Manchester United. Sinds dat Ten Hag trainer is bij Man-United kon hij het niet altijd even goed vinden met zijn spelers. Zo raakte hij in conflict met de inmiddels vertrokken Cristiano Ronaldo en met Jadon Sancho. Volgens Sky Sports zijn er ook in de kleedkamer van de Engelse club negatieve geluiden te horen over de hoofdtrainer. Daar kan Lineker zich wel in vinden.

Sancho liet in augustus op sociale media horen dat hij een zondebok is, dat Ten Hag een leugenaar is en is sinds toen ook niet meer opgesteld. Sancho wilde geen excuses maken en word volledig buiten de ploeg gehouden. Sommige spelers blijken niet blij te zijn met de handelswijze van hun trainer. Zo zouden trainingen te zwaar zijn en plaatsen sommige spelers vraagtekens bij de speelwijze van Manchester United.

"Dat was altijd al not done"
Gary Lineker

Manchester verloor zaterdag met 1-0 van New Castle United. “Het is moeilijk te zeggen, maar het voelde wel een beetje alsof ze het bijltje erbij neergooiden tegen Newcastle United, dat zeker. Ze staken niet echt de handen uit de mouwen." Lineker heeft het vervolgens de rol van macht die spelers kunnen uitoefenen binnen een club. "Het trainerschap is in dat opzicht veranderd. Je moet de spelers aan boord houden. Je kunt ze niet publiekelijk afvallen. Al was dat altijd al not done", Zegt Lineker in de podcast The Rest is Football.

“Dat is de voornaamste kritiek die ik op Ten Hag heb: ik denk dat hij situaties rondom sommige spelers niet heel goed heeft aangepakt”, vervolgt Lineker. “Hij heeft weliswaar veel op zijn bord gekregen, maar hij heeft meermaals openlijk kritiek geuit. Dat was zelfs toen ik speelde onacceptabel. In de kleedkamer moet je alles kunnen accepteren, maar als een trainer de publiciteit opzoekt, is dat niet acceptabel.”

Lees meer:
0 reacties