Teammanager Weusthof: "Ik zie mijzelf wel als een verbinder"

Roderick Weusthof
Roderick Weusthof Foto: © Pro Shots

Teammanager en vertrouwenspersoon Roderick Weusthof heeft in gesprek met Trouw verteld over zijn huidige functie bij FC Utrecht. Ook benoemt hij enkele verschillen met de hockeywereld.

De teammanager zet bijvoorbeeld uiteen dat de verschillen groot zijn ten opzichte van teamdynamiek. Hij ziet het in de voetbalwereld toch meer als een duiventil. “In het voetbal heb je het winterse transferwindow met spelers die in- en uitvliegen. Het is, schat ik zo in, moeilijker om echte teams te creëren met goede teamdynamieken en duidelijke afspraken dan bij hockey het geval is. Als men in het hockey aan een nieuw seizoen begint, dan heeft men altijd een paar nieuwe jongens en gedurende het seizoen zijn er af en toe wat internationals weg, maar verder is men het hele jaar met elkaar samen.”

De teammanager heeft met technisch directeur Jordy Zuidam afgesproken om te kijken wat ze van elkaar kunnen leren. Toch wil Weusthof liever niet op de voorgrond treden. “Wie ben ik om hier ineens allemaal dingen anders te gaan doen?”, vertelt hij. Het is overigens geen unicum dat iemand uit een andere sport teammanager wordt. Zo was Hans Jorritsma, die ook uit de hockeywereld komt, de teammanager van Oranje. Bij Ajax is dat momenteel oud-tennisser Jan Siemerink.

De oud-hockeyer denkt wel goed te weten wat zijn rol is bij FC Utrecht. “Ik zie mezelf wel als een verbinder, iemand die de lijntjes legt tussen ons trainingscomplex, Zoudenbalch (waar de jeugd van FC Utrecht traint.) en stadion Galgenwaard”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties