Teammanager FC Utrecht: "Zo krijg je meer binding binnen de club"

Roderick Weusthof
Roderick Weusthof Foto: © Pro Shots

Sinds november is Roderick Weusthof actief als teammanager van FC Utrecht. De ex-hockeyer vult zijn job met veel enthousiasme in.

Dat vertelt Weusthof in gesprek met Trouw. Hij legt daarbij uit hoe hij van meerwaarde probeert te zijn. "Laatst heb ik met de spelers die er in de winter nieuw zijn bijgekomen een rondje door het stadion gemaakt, zodat ze de mensen van de marketing- en ticketing-afdeling een handje konden geven. Dat vind ik belangrijk. En in de winterstop hebben we met de selectie kleedkamersessies georganiseerd: jeugdspelers konden dan in gesprek gaan hun idolen. Dat zijn kleine dingen waardoor je net iets meer verbinding kunt krijgen binnen de club."

Daarnaast vertelt Weusthof dat hij bezig is met zaken zoals nieuwe tenues bestellen en kaarten regelen voor familie, veelal praktische dingen. "Als wij met Kampong uit bij Rotterdam speelden en één van onze spelers woonde in Rotterdam, dan ging hij vanuit huis direct naar hockeyclub Rotterdam. Nu komt onze keeperstrainer, Harald Wapenaar, eerst vanuit Rotterdam naar Utrecht om vervolgens heen en weer naar Rotterdam te gaan voor een wedstrijd en uiteindelijk weer met de auto terug naar Rotterdam te rijden. Natuurlijk heeft dat te maken de grootsheid van de sport en de veiligheid, omdat je niet wilt dat een speler na afloop met zijn tenue en rolkoffertje tussen de supporters door loopt, maar dat is wel heel anders dan in het hockey. In het voetbal werkt het veel zakelijker, professioneler."

Lees meer:
0 reacties