Sylla: "Dat is een groot verschil tussen AS Monaco en FC Utrecht"

Moussa Sylla
Moussa Sylla Foto: © Orange Pictures

Moussa Sylla is inmiddels al zo'n anderhalf jaar speler van FC Utrecht. De aanvaller kwam dit seizoen in alle duels in actie en heeft het naar zijn zin in Nederland. Wel geeft Sylla aan dat hij bij zijn komst erg moest wennen aan een nieuw land, maar hij gebruikt de interlandperiodes om zijn familie te zien.

"Het is heel lekker om met iets anders bezig te zijn", vertelt hij over de afgelopen interlandbreak in gesprek met FC Utrecht TV. "Je kunt je familie zien, ondanks de nieuwe coronaregels. Daar moet je jezelf aan aanpassen, maar dat heeft mij wel goed gedaan. Voor sommige mensen is het moeilijk, maar ik ben erg jong uit huis gegaan. Ik was 12, dus ik ben er snel aan gewend en ik ben snel volwassen geworden."

"Toen ik naar Nederland kwam had ik vooral problemen met de taal en ook wel een beetje met de temperatuur", gaat Sylla verder. "Ik ben er nu aan gewend. Soms kom ik van Monaco naar hier en dan is het daar erg warm en hier koud, maar ik ben hier gekomen voor het voetbal en niet voor het weer. Ik moet me dus aanpassen. Er zijn een aantal spelers die een beetje Frans proberen te spreken. Zelfs de spelers die het echt moeilijk vinden proberen het en dat vind ik heel cool. Maar ik begrijp Engels, dus we verstaan elkaar wel."

"In Nederland is het heel technisch en tactisch. In Frankrijk is het fysieker, maar het grootste verschil zit zeker in de techniek. Mijn eerste goal tegen Feyenoord was heel speciaal, omdat het een grote wedstrijd was met een vol stadion en een geweldige sfeer. Er is een groot verschil qua sfeer in het stadion tussen AS Monaco en FC Utrecht. Het bevalt me heel goed", sluit Sylla af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 11 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Go Ahead Eagles -
za 18 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
wo 22 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
FC Twente -
zo 16 jan. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
zo 23 jan. 2022, 16:45
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 24 35
3 PSV 15 16 34
4 FC Utrecht 15 10 26
5 Vitesse 15 -2 26
6 FC Twente 15 3 25
Bekijk de hele stand