SVFCU woedend over Volendam-incident: "Dat mens is niet goed"

Stadion Galgenwaard
Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Teun den Hartog, voorzitter van SVFCU, de supportersvereniging van FC Utrecht, baalt van het terugsturen van de fans van de Domstedelingen voor de wedstrijd tegen FC Volendam. De burgemeester van Volendam hoorde geruchten over een dreiging en besloot iedereen weg te sturen.

"De bus ging stilstaan en toen kregen we te horen dat we terug moesten. De burgemeester had gehoord dat er een uitbraak zou komen van onze supporters. Dit soort wedstrijden worden uitgebreid besproken met de veiligheidsdriehoek", zo vertelt Den Hartog bij RTV Utrecht.

Den Hartog stelt dat de claim dat er iets zou kunnen gebeuren op niks gebaseerd is. "Alles is officieel geregeld, ook met de politie en dan hoort de burgemeester één bericht en worden we teruggestuurd. Dat mens is niet goed en dat meen ik serieus. Zij heeft haar organisatie niet op orde."

Den Hartog wist niks van eventuele plannen om iets af te breken. "Ik heb helemaal niks gehoord over enige dreiging. Anders weet ik zeker dat FC Utrecht had gezegd: we reizen niet af. Dat geeft alleen maar trammelant", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties