Sven van Beek: "Daardoor verspeel je wel steeds de wedstrijd"

Sven van Beek baalt
Sven van Beek baalt Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor zondagavond met 2-3 van FC Utrecht. Sven van Beek vindt dat ze hadden moeten winnen om echt mee te doen om kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal.

De 0-1 viel uit een corner. Dat was voor SC Heerenveen de zevende tegengoal uit een hoekschop dit seizoen. Ook Van Beek ziet dat, vertelt hij tegenover ESPN. “We bekijken het elke week. Dit soort momenten mogen niet gebeuren. Daardoor verspeel je wel steeds de wedstrijd. Dat is kut."

In de tweede helft gingen de Friezen één op één spelen bij een 0-2 achterstand. Echter kreeg Oliver Braude de rode kaart te zien door in zeven minuten twee keer een gele kaart te krijgen. “We kregen heel snel die rode kaart toen we het omgezet hadden. Dan weet je dat het gewoon lastig gaat worden. Met geluk maak je dan nog twee goals.

De achterstand op plek negen, die recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal, is nu vier punten. Daarom houdt de verdediger nog hoop. “Het is pas gespeeld tot de laatste wedstrijd. Alleen als je echt mee had willen doen, had je deze moeten winnen. Dat hebben we vandaag nagelaten”, aldus de aanvoerder van de Friezen.

Lees meer:
0 reacties