Supportersvereniging FC Utrecht afgekraakt: "Zou me doodschamen"

FC Utrecht fans in de Galgenwaard
FC Utrecht fans in de Galgenwaard Foto: © FCUFAN

De voorzitter van de supportersvereniging FC Utrecht, Teun den Hartog, voelde zich niet al te best na de rellen die uitbraken na het duel met Go Ahead Eagles. FC Utrecht wist de finale van de play-offs niet met een overwinning af te sluiten.

"Kennelijk is supporteren hard werken. Gezien de resultaten van Utrecht tijdens de eerste helft van het seizoen kan ik mij daar wel een voorstelling van maken. Maar tijdens de zomerstop een beetje uitbuiken op de camping is er helaas niet bij. Want na de rellen die de laatste wedstrijd van de FC ontsierden, worden de supporters volgens Den Hartog ‘collectief bestraft’", opent Jerry Goossens in De Gelderlander.

"De voorzitter doet voorkomen alsof iedereen die tijdens de gewraakte wedstrijd in het stadion zat de hele zomer papier moet prikken, alleen omdat - ach gossie toch - een kleine groepje ‘onbekenden’ zich heeft misdragen", vervolgt Goossens.

"In werkelijkheid heeft de burgemeester verordonneerd dat de volgende wedstrijd van FC Utrecht zonder publiek zal worden gespeeld. Dat is een maatregel die geen enkel effect zal hebben op het gedrag van de hooligans", schrijft de columnist. "Zo’n geweldsuitbarsting als na het duel tegen Go Ahead Eagles, waarbij verschillende agenten gewond raakten, moet consequenties hebben, zelfs al zijn die volstrekt symbolisch."

"Als eenvoudige burger zou je denken dat de woede over zo’n straf zich richt op de supporters met de North Face-hoodies en de skimaskers, die er niet voor terugdeinzen om familievakken aan te vallen als de uitslag ze niet bevalt. Maar nee hoor, de voorzitter van de supportersvereniging offert zijn zuurverdiende vakantie op om te jeremiëren over het verschrikkelijke onrecht dat de fans wordt aangedaan. Ik zou me doodschamen", is Goossens eerlijk.

"Dat nette fans geen schuld hebben aan het geweld, spreekt voor zich. Maar te doen alsof de rellen een maatschappelijk probleem zijn, in plaats van een probleem van de club en het voetbal, is een gotspe. Hockey-, korfbal- en badmintonfans zaniken nooit over collectieve straffen. Hoog tijd dat ook de supportersvereniging FC Utrecht gewoon z’n verlies eens neemt", schrijft Goossens tot besluit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand