Supportersactie geslaagd: "Vanuit FC Utrecht goed meegedacht"

Fans van FC Utrecht vieren feest
Fans van FC Utrecht vieren feest Foto: © FCUFAN

De supporters van FC Utrecht onderscheidden zich afgelopen weekend met een mooie sfeeractie, zonder vuurwerk. Een woordvoerder gaf tekst en uitleg aan het Algemeen Dagblad.

Vaak maken supporters gebruik van vuurwerk voor een sfeeractie, dat levert echter boetes op. Dat was ook reden voor de supporters om een alternatief te zoeken. "Eigenlijk zaten we al anderhalf jaar te broeden hoe we een mooie sfeeractie konden doen zonder daarvoor een boete te krijgen. Vuurwerk heeft onze voorkeur, maar de club kan het zich simpelweg niet veroorloven om steeds maar weer boetes van de KNVB te betalen. Dus moesten we creatief zijn."

Dat lukte de supporters met verve, al had het daarbij ook hulp van de club vertelt de woordvoerder. "Vanuit de club is er zeer goed meegedacht. Er is tot achter de komma uitgezocht of het écht wel mocht. En er zijn strenge afspraken gemaakt. De brandblussers werden kort voor de spelersopkomst de Bunnikside op gedragen, en moesten na afloop rap weer weg zijn."

Het leverde mooie beelden op. "Het zag er fantastisch uit. Vooraf hadden we al een test gehouden. Toen zagen we wat één blusser voor effect had, laat staan als we er negentien zouden leegspuiten."

Het project lijkt daarom voor herhaling vatbaar. "Wat ons betreft zeker. We hebben veel positieve reacties gehad. Nu viel alles samen. Een mooie sfeeractie waar we trots op zijn, een wedstrijd waar alles inzat en een heerlijke zege op Ajax. En dat alle supporters onder de poeder zaten, daar kon gelukkig iedereen de humor wel van inzien."

Lees meer:
0 reacties