Sturing na gelijkspel: "Voor rust zijn we goed weggekomen"

Edward Sturing
Edward Sturing Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht en Vitesse deelden afgelopen weekend de punten. 0-0 was een uitslag waar beide ploegen niet veel mee opschoten, maar desondanks zag trainer Edward Sturing van Vitesse dat het voor rust al afgelopen had kunnen zijn, zo laat hij weten aan De Gelderlander.

Sturing geeft allereerst de credits aan de ploeg van Ron Jans. "FC Utrecht heeft ons voor rust laten ontsnappen. Daar moeten zij scoren, natuurlijk. Wellicht twee keer. Misschien wel drie keer. Als we voor rust druk zetten op Utrecht, zag ik kwetsbaarheden. We hebben daarom voor de tweede helft het risico genomen door veel meer naar voren te gaan staan. We wilden pressie zien. Achterin moesten we dan een-op-een gaan staan. Utrecht tikte de bal voor rust lekker rond. Dat was echt kwaliteit."

De oefenmeester ziet dan ook in dat een puntendeling een eerlijk resultaat was. "Maar in de tweede helft kon dat niet meer. Dat is onze verdienste. In de eerste helft zijn we heel goed weggekomen. Na rust hadden wij kansen. Een punt was zo terecht. Een zege zou dat niet zijn geweest."

Lees meer:
0 reacties