Steward blikt terug op duel bij Liverpool: "Zijn ze veel strenger"

Liverpool - Fc Utrecht
Liverpool - Fc Utrecht Foto: © Pro Shots

Steward Ria Sangers is al bijna 25 jaar steward bij FC Utrecht. Na dit seizoen stopt ze er echter mee. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt zij terug op die periode als steward bij de club.

Soms mochten stewards ook mee naar uitwedstrijden. Een voorbeeld hiervan is de uitwedstrijd bij Liverpool. Destijds ging Sangers samen met haar man naar het Europa League-duel. “Dat is nu alweer zo'n vijftien jaar geleden. Dat was een heel mooie ervaring. In dat stadion en de stad bekijken. Wij moesten de kaartverkoop daar verzorgen, maar verder hoefde je niet heel veel te doen als steward.”

Er was echter wel een reden waarom Ria zo weinig te doen had. Bij Liverpool hebben ze namelijk hun eigen stewards rondlopen. Ook benoemt ze de verschillen met het buitenland. “Ze zijn daar nog veel strenger dan dat wij zijn. Supporters komen niet binnen als stewards denken dat een fan een glaasje te veel op heeft. Wij waren daar meer om ons gezicht te laten zien, en dat er wat vaste mensen bij waren”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties