'Steijn wilde shoppen bij FC Utrecht': "Dan geen 17e gestaan"

Maurice Steijn had afgelopen zomer een aardig wensenlijstje met mogelijke Ajax-aanwinsten. Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij had de deze week ontslagen trainer een lijstje met elf namen, maar die werden afgewezen door technisch directeur Sven Mislintat. Op die lijstje prijkt de naam van Tasos Douvikas, die de overstap maakte van FC Utrecht naar Celta de Vigo.

"Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolas Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest en Anwar El Ghazi sowieso", somt Verweij op in de podcast Kick-Off. "Maar ook Stefan de Vrij is in beeld geweest, Nick Olij wilde Steijn halen, Tasos Douvikas is Ajax mee bezig geweest, maar die wilde Mislintat allemaal niet. Ook Pavlidis is genoemd en die doet het nu natuurlijk ook aardig bij AZ. De laatste naam was Thiago Almada van Atlanta United."

Verweij is verbaasd dat Mislintat een streep door die namen zette. "Moet je kijken wat voor elftal je van deze spelers had kunnen maken", meent hij. "Dat Pavlidis en De Vrij ook zo maar van tafel worden geveegd is natuurlijk wel heel pijnlijk. Met het elftal dat Steijn heeft aangedragen had je geen zeventiende gestaan en dan had je ook een hoop geld in je zak gehouden."

Volgens de journalist is het onzin dat Steijn geen inspraak in transfers zou hebben. "Er gaat een hardnekkig gerucht natuurlijk dat hij zou hebben getekend dat hij geen inspraak zou hebben op transfers. Dat is pertinente onzin. Toen hij zijn sollicitatiegesprek had, is afgesproken dat alles in goed overleg zou gaan. Maar elke naam heeft Sven Mislintat weer van tafel geveegd."

Lees meer:
0 reacties