Steijn: "Geen moment gingen bij ons de koppies naar beneden"

Maurice Steijn baalt
Maurice Steijn baalt Foto: © Orange Pictures

Ajax ging zondag voor de vierde keer op rij onderuit. De nederlaag op bezoek bij FC Utrecht kwam bij trainer Maurice Steijn aan als een 'mokerslag'.

Toch zag Steijn ook lichtpuntjes. "We hadden controle over de wedstrijd en creëerden kleine kansjes. Het is heel vervelend dat we, vlak voor rust en vlak daarna, tegen twee tegentreffers aanlopen", zo zegt hij bij de NOS. "Wat ik positief vond, was het feit dat we na die 2-0 achterstand de rug rechtten en karakter toonden. Dat vond ik bewonderenswaardig."

De trainer gaat verder: "Geen moment gingen bij ons de koppies naar beneden. Als ik vandaag iets goed vond, was het dat we drie doelpunten hebben gemaakt en strijdbaar zijn geweest", oordeelt Steijn. "We gaan hier ten onder omdat we zelf de doelpunten weggeven."

"In de trainingen vertel ik iedere dag hoe we moeten uitverdedigen. Eén van de regels is dat we met drie man achterin blijven. Daar was bij die vierde treffer van FC Utrecht geen sprake van", zegt Steijn, die weigert op te geven. "Dit was Ajax-onwaardig. Maar ik gooi de handdoek niet in de ring. Ik blijf doorgaan."

Lees meer:
0 reacties