Steijn dolblij na zege op FC Utrecht: "Wij gaan voor het ultieme"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Sparta Rotterdam staat in de finale van de play-offs, nadat het FC Utrecht uitschakelde. Trainer Maurice Steijn noemt de zege op FC Utrecht over twee wedstrijden verdiend.

"Het was billenknijpen", zegt Steijn bij ESPN. "Er zat alles in voor het publiek, ik denk dat de mensen voor de buis ook genoten hebben. Al met al denk ik wel dat we verdiend gewonnen hebben vandaag", is de mening van de coach van Sparta. "We hebben vanaf het eerste moment gespeeld voor de overwinning en ook veel kansen gehad. Twee ballen op de paal."

"Dan krijg je eigenlijk uit een heel ongelukkig moment die 0-1 om je oren. Die kwam voor mijn gevoel uit het niets, want volgens mij was het de eerste keer dat ze in de zestien waren na tachtig minuten", oordeelt Steijn. Uiteindelijk kwam het aan op penalty's: "Gisteren gingen er een aantal niet in. Maar dat kruit hebben ze bewaard voor vanavond. Auassar schoot hem overigens wel binnen, maar die mist dan weer vandaag."

"Al met al werden ze uitstekend ingeschoten ook door Utrecht trouwens. Maar wij hadden Olij met twee geweldige reddingen. Op naar Twente", aldus Steijn, die daar zijn zoon Sem treft. "Een geweldig slot van een geweldig seizoen. Op basis van het seizoen, waarin Twente vijfde is geworden en wij zesde, is dit misschien ook wel een terechte finale. Het zal een ongelooflijk zware wedstrijd worden, ik heb ze vandaag zien spelen. Maar wij zullen onze huid duur verkopen, zoals we dat het hele jaar al doen. Wij gaan voor het ultieme."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand