Staking dreigt bij FC Utrecht - Ajax: "Die gaat niet door, hoor"

De Galgenwaard van FC Utrecht
De Galgenwaard van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht en Ajax nemen het komende zondag tegen elkaar op. Valentijn Driessen acht de kans groot dat dat duel niet gespeeld of gestaakt gaat worden. Dat zegt de journalist in de Telegraaf-podcast Kick-off.

"Die gaat niet door, hoor", zegt hij over het treffen in Utrecht. Driessen voorziet een aantal problemen voor de lokale politie, mede vanwege een mogelijk nieuw protest van Palestina-aanhangers. "Er kan een hele hoop misgaan bij die wedstrijd. Of er ook een protest is weet ik niet."

Driessen gaat verder: "Het Hamas, Hamas, Joden aan het gas, klinkt bij iedere wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax vanuit het Utrecht-vak. En nu heb je een heel stadion, als zij ertoe besluiten om dat met z'n allen uit hun mond te krijgen, dan wordt de wedstrijd stilgelegd."

"En als ze aanwijzingen hebben dat het fout kan gaan, dan kan dat al vooraf betekenen dat Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht, red.) zegt: Ik kan de veiligheid niet garanderen, dus ik laat deze wedstrijd aan ons voorbij gaan, die streep ik door", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties