'Stadion de Galgenwaard en omgeving gaat volledig op de schop'

Galgenwaard
Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Een vernieuwd stadion met daaromheen een evenementenplein, veel groen, volop woon- en werkplekken, fiets- en wandelpaden. Dat is het plan voor de metamorfose van FC Utrecht-stadion De Galgenwaard.

"Weinig blijft zoals het was", schrijft het Algemeen Dagblad. Nu is er rond het stadion van FC Utrecht vooral ruimte voor auto's, met driehonderd parkeerplekken en veel asfalt. Hierdoor is er weinig plek voor bewoners, bezoekers en groen. Bovendien is er nauwelijks verbinding met de omgeving, waardoor het gebied geïsoleerd in de stad ligt.

De bedoeling is om dit volledig te gaan omgooien, waardoor het een 'nieuw Utrechts centrum' moet gaan vormen: 'Een visitekaartje voor de stad. Om dat te bereiken voeren aan de kant van de Kromme Rijn voortaan groen, natuur en recreatie de boventoon. Terwijl aan de stadskant tussen het stadion en de Kromhoutkazerne auto’s plaatsmaken voor groen en de Herculeslaan onderdeel wordt van een nieuw centraal plein.

Wat betreft het stadion zelf moet dit meer en betere zitplekken gaan opleveren. Het zal gaan om zo'n 6 á 7 duizend plaatsen, waardoor de capaciteit wordt verhoogd naar 30.000. Het nieuwe Galgenwaard en omgeving moet ook als er geen wedstrijd is volop bezoekers gaan trekken.

Lees meer:
0 reacties