"Spelers zijn na een paar jaar wel toe aan iets anders dan Jans"

Joseph Oosting en Ron Jans
Joseph Oosting en Ron Jans Foto: © BSR Agency

Joseph Oosting krijgt het ene na het andere compliment over de manier waarop hij FC Twente dit jaar laat voetballen. Leon ten Voorde is enthousiast over de trainer. Hij trekt vergelijkingen met Ron Jans, die nu bij FC Utrecht zit. 

"FC Twente heeft drie jaar Ron Jans gehad. Hij heeft een iets lossere aanpak en dat bracht veel succes. Maar spelers zijn na een paar jaar wel toe aan iets anders. Oosting kent meer structuur, een directere aanpak. Spelers kunnen zich beter individueel ontwikkelen", opent Ten Voorde bij de AD Voetbalpodcast.

Ten Voorde zelf is ook enthousiast over Oosting. "Daar wordt veel tijd aan gespendeerd. En ook veel spelers die positief waren over Jans waren wel toe aan zo'n type trainer als Oosting. En het type mens pakt bij de club en de streek. Een harde werker zonder gekke dingen."

De druk zat er echter vol op bij de trainer. "Hij had grote schoenen te vullen na Ron Jans. Maar als je afstevent op de derde plek dan heb je het geweldig gedaan terwijl je je vleugelspelers en Zerrouki bent kwijtgeraakt", vervolgt Ten Voorde.

Van de nieuwe spelers staat er amper iemand in de basis, terwijl de vaste kern voortborduurde op wat zij al wisten neer te zetten. "De nieuwe spelers die gehaald zijn zitten op de bank. Tien van de elf spelers die in de basis staan, zijn spelers die er vorig jaar ook al waren. Youri Regeer is de enige van de nieuwe spelers die zich in de basis heeft gespeeld."

Individueel zijn ook een aantal jongens echt doorgebroken. "Het is toch ook wel knap wat Oosting heeft gedaan met Kjolo en Rots die zijn doorgebroken. Dat is echt heel knap. Ook Arnold Bruggink werd snel enthousiast van de werkwijze van Oosting en zijn staf, dus zij zijn eigenlijk al heel vroeg al met elkaar in gesprek gegaan." 

Lees meer:
0 reacties