Sparta-trainer Rijsdijk: "We creëerden de voorwaarden om te winnen"

Jeroen Rijsdijk
Jeroen Rijsdijk Foto: © Pro Shots

Afgelopen zondag boekte FC Utrecht een nipte overwinning op Sparta Rotterdam. Trainer Jeroen Rijsdijk vond het desondanks misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen van de Rotterdammers, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Twee Sparta-supporters vatten de wedstrijd samen. Lachend komen ze Sparta-stadion Het Kasteel uitlopen. "Is toch veel knapper, twee keer op de paal schieten in plaats van in zo’n groot doel? Ja, alleen heb je er geen ruk aan.”

Sparta speelde een goede wedstrijd, alleen de bal wilde er niet in. "Misschien was dit wel onze beste wedstrijd van het seizoen, alleen verliezen we met 2-1”, sprak trainer Jeroen Rijsdijk. "FC Utrecht is nergens geweest en heeft twee keer tussen de palen geschoten, die gingen er allebei in. Wij hadden negentien doelpogingen waarvan zes op doel, dat hadden er twaalf op doel moeten zijn. Je kunt het zo afpellen; we hadden er misschien wel drie of vier moeten maken.”

"Uiteindelijk zit het ook in kwaliteit", gaat Rijsdijk verder. "Het zegt iets dat je maar één keer scoort. Maar in de manier waarop we Utrecht bestreden, kan ik mijn ploeg niets verwijten. We zetten hoog druk en Utrecht kwam nauwelijks tot voetballen. Ons aantal doelpogingen en het percentage balbezit dat we hadden, zijn voorwaarden om wedstrijden te winnen.”

Lees meer:
0 reacties