Dit is waarom een uitwedstrijd in de play-offs voordelig kan zijn

Jeroen Rijsdijk op Het Kasteel
Jeroen Rijsdijk op Het Kasteel Foto: © BSR Agency

De deelnemers voor de play-offs om Europees voetbal zijn bekend. Nu wordt er nog gespeeld om wie er een thuiswedstrijd mag spelen.

De nummers zes en zeven spelen allebei een thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs. In de finale speelt het hoogst geklasseerde team van de twee in eigen stadion. FC Utrecht staat momenteel op de zevende plaats, wat sowieso één thuiswedstrijd betekent. Sparta Rotterdam wil de Domstedelingen echter inhalen. Statistisch gezien is dit echter een voordeel voor FC Utrecht.

De Rotterdammers boeken echter veel succes op vreemde bodem. Dat schrijft Tim Reedijk in Voetbal International. "Zeventien uitwedstrijden in een Eredivisie-seizoen, acht zeges. Tamelijk indrukwekkende cijfers voor een bescheiden club als Sparta, één overwinning op vreemde bodem meer ook dan in het vorige succesjaar onder Maurice Steijn."

Toch willen de Rotterdammers gaan voor de zevende plaats. Dat liet trainer Jeroen Rijsdijk weten. "Utrecht moet naar AZ en wij spelen tegen Heerenveen. Wij willen de laatste wedstrijd winnen en de zevende plek halen", aldus de trainer van de club uit Spangen.

Lees meer:
0 reacties