Sparta maakt zich niet druk om play-offduel: "Een toetje voor ons"

FC Utrecht - Sparta Rotterdam
FC Utrecht - Sparta Rotterdam Foto: © Pro Shots

Donderdagavond staat Sparta, de nummer acht in de competitie, tegenover FC Utrecht, de nummer zeven, in een uitwedstrijd voor de play-offs om het laatste Europese ticket. De Rotterdammers maken zich niet druk. 

"Het is een toetje voor ons, waar wij nog iets moois kunnen meemaken", zegt doelman Nick Olij in gesprek met ESPN. Dit seizoen zullen de halve finales en finale van de play-offs voor Europees voetbal worden gespeeld als enkele wedstrijden in plaats van twee. Spits Tobias Lauritsen heeft daar geen problemen mee. "Ik ben blij dat het voortaan maar één wedstrijd is. Vorig jaar was ik erg moe na de vele wedstrijden in korte tijd. Nu houdt iedereen nog een beetje energie over voor na de play-offs."

Het enige nadeel voor de spelers van Sparta is dat ze dit seizoen niet meer op hun thuisveld spelen, maar ze maken zich daar niet al te druk om. "Wij hebben uit meer punten gepakt dan thuis. Zo hebben wij uit van Utrecht gewonnen en ook vorig jaar tijdens de play-offs hebben wij die uitwedstrijd gewonnen. Ik denk dat Utrecht het niet zo fijn vindt dat wij de tegenstander zijn", zegt trainer Jeroen Rijsdijk.

De Rotterdammers hebben de achtste plaats bereikt door een sterke reeks aan het einde van het seizoen. Ze hebben zes van de laatste acht wedstrijden gewonnen, maar dat betekent niet dat Sparta gemakkelijk zal winnen van Utrecht. "We zitten in een goede flow en dat voelen wij zelf ook. Alleen zegt een flow niet heel erg veel en het is ook totaal niet te vergelijken met de wedstrijd van twee weken geleden. Toen wonnen we met 0-1 en donderdag zal het een hele andere wedstrijd zijn", aldus Olij.

Lees meer:
0 reacties