Souffian El Karouani: "Daardoor pak je automatisch ook meer punten"

Zaterdag staan FC Utrecht en RKC Waalwijk tegenover elkaar in de Galgenwaard. Het is voor de ploeg van trainer Ron Jans de laatste thuiswedstrijd van het jaar en dus willen de spelers deze winnend afsluiten.

"Daar hameren we echt op", geeft Souffian El Karouani aan bij FC Utrecht TV. "We willen voetballend echt het verschil maken en niet op geluk een goal maken, maar gewoon voetballend er bovenuit steken", zegt de linksback. "We kunnen nu meer focussen op het voetballen in plaats van 'punten, punten, punten'."

"Doordat je beter voetbalt, pak je automatisch ook meer punten. Dat is mooi meegenomen", zegt El Karouani, die tegen Go Ahead Eagles indruk maakte met een fraaie aanname. "Dat is trainen", lacht hij. "Het is wel lekker, dan zit je gelijk lekker in de wedstrijd."

De verdediger stond tegen Go Ahead voor het eerst in lange tijd weer eens in de basis. Hij kreeg na afloop complimenten van trainer Jans. "Je evalueert altijd even met de trainer, na de wedstrijd spreek je hem even. Dat hebben we ook gedaan. Het was kort en goed, lekker simpel", lacht El Karouani.

Lees meer:
0 reacties