Sophie Cobussen maakt rentree: "Jammer dat nu de winterstop komt"

Sophie Cobussen maakte afgelopen zondag haar officiële debuut voor FC Utrecht Vrouwen. De aanvalster moest lang toekijken vanwege een blessure, maar mocht tegen Fortuna Sittard Vrouwen invallen.

FC Utrecht Vrouwen verloor uiteindelijk met 6-0. Dat kwam aan bij Cobussen, zo vertelt ze bij DUIC. "Dat overheerst. Het is toch lekkerder als je met een winst of gelijkspel van het veld gaat. Maar we zijn gewoon compleet verslagen", aldus de aanvalster, die afgelopen zomer overkwam van Feyenoord.

Cobussen viel in de rust in. "Het was een moeilijke wedstrijd om in in te vallen. In de rust hebben we wel gezegd dat de knop om moest, dat we er met z'n allen het beste uit moesten halen. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Uiteindelijk is het jammer dat je de doelpunten niet maakt en er uiteindelijk nog twee tegen krijgt."

De aanvalster baalt stiekem wel een beetje dat ze net voor de winterstop haar rentree maakte. "Ik vind het jammer dat de winterstop komt. Ik heb mijn eerste seizoenshelft voornamelijk in de gym doorgebracht en op het veld alleen. Nu is het jammer dat ik eindelijk bij het team erbij ben, maar dat nu de winterstop komt."

Ze gaat verder: "Maar aan de andere kant is het denk ik ook wel goed om even die rust te pakken. Hopelijk ben ik helemaal fit om de tweede seizoenshelft in te gaan", zegt Cobussen. Hoe het staat met haar fitheid? "Ik heb geen idee of ik de basis aan zou kunnen. Dat is eerlijk gezegd ook niet iets waar ik mee bezig ben geweest. Voor mij lag mijn focus op fit worden. Eerlijk gezegd had ik de focus al gelegd op na de eerste seizoenshelft, dus na de winterstop."

"Dit is voor mij al extra, zo voelt het op een gegeven moment", erkent de aanvalster. "Natuurlijk wil ik na de winterstop voor de basis gaan. Maar dat komt dan wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand