Slot verwacht Feyenoorder op kantoor: "Kan het niet goedpraten"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot zal maandag een gesprek gaan voeren met Marcos López. De Feyenoord-trainer liet de vleugelverdediger op de bank zitten nadat Quilindschy Hartman uitviel tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-2).

Op de persconferentie na afloop van het duel geeft de oefenmeester aan dat het geen makkelijke keuze was om Bart Nieuwkoop in te brengen in plaats van López. “Ik vind Bart (Nieuwkoop, red.) ook een hele bijzondere speler. Hij geeft zo ongelooflijk veel energie aan het elftal. Dat in combinatie met dat ik vind dat Hancko als linksback ook heel erg goed uit de voeten kan. Argument drie is dat Lutsharel Geertruida niet alleen een hele goede rechtsback is, maar ook een hele goede centrale verdediger is.”

Wel is de Feyenoord-coach zich ervan bewust dat hij hiermee López teleurstelt. “Dat is een van de belangrijkste onderdelen van het trainersvak, om dat te managen. Je kan ervan uitgaan dat Marcos López morgen bij mij op kantoor zit. Ik heb niet de illusie dat ik het recht kan praten welke keuze ik vandaag gemaakt heb, maar ik kan het hem wel uitleggen.” Ook het wedstrijdverloop had invloed op Slots keuze. “Ik heb vandaag, mede gezien de tussenstand van de wedstrijd, een andere keuze gemaakt. Dat probeer je uit te leggen en vervolgens iets van perspectief te bieden voor de volgende weken”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties