Silberbauer: "Moeten ons hoofd niet verliezen en bij elkaar blijven"

Michael Silberbauer
Michael Silberbauer Foto: © Orange Pictures

Na twee speelrondes heeft FC Utrecht nog altijd nul punten. Vorige week verloor de ploeg op bezoek bij PSV (2-0) en afgelopen zondag was SC Heerenveen in de Galgenwaard te sterk (0-2).

"Dit is niet wat verwacht hadden van deze wedstrijd, teleurstellend", begint Michael Silberbauer na afloop bij RTV Utrecht. "Wanneer we de bal hadden, waren we niet kalm genoeg. Iedereen stond waar hij moest staan, maar de kleine dingen waren er niet. PSV is heel dominant aan de bal, waardoor de ruimte groter is. Vandaag waren de ruimtes kleiner, waardoor de kleine dingen beter moeten zijn."

Toch zag de trainer ook positieve dingen. "Ik denk wel dat we in fases het betere team waren. Dan moet je jezelf belonen. Ze speelde een hele compacte wedstrijd en dat maak het moeilijk. Dan moet je nog beter op de details letten. Ik neem aan dat dit een incident is. Als je naar de stats kijkt hadden we moeten winnen. We moeten ons hoofd niet verliezen en als groep dicht bij elkaar blijven. Tegen Zwolle moeten we bewijzen dat dit eenmalig was", besluit de Deen.

Lees meer:
0 reacties