"Silberbauer was teleurgesteld, maar hij had er begrip voor"

Na drie nederlagen werd Michael Silberbauer maandagochtend ontslagen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Technisch directeur Jordy Zuidam gaf tekst en uitleg bij FC Utrecht TV.

Zuidam benadrukt dat de Deen niet alleen op de slechte seizoenstart is afgerekend. "Dat is natuurlijk een langer proces wat gaande is, maar de laatste drie wedstrijden hebben niet geholpen", geeft hij toe. "Het was niet gelukt om met Michael voor stabiele prestaties te zorgen."

De td kan moeilijk de vinger op de zere plek leggen. "Hij heeft echt een kickstart gehad. Iedereen weet de wedstrijden tegen Feyenoord en AZ nog. We zaten in een ontzettende flow, maar je ziet dat in topsport het lijntje heel dun is", aldus Zuidam. "Doorpakken of afhaken. Na de deceptie in de beker zijn we iets opgekrabbeld, maar uiteindelijk hebben we niet kunnen doorpakken. Het was een golfbeweging die je stabieler probeert te krijgen en dat is niet gelukt."

Het ontslag kwam bij Silberbauer niet echt als een verrassing. "Omdat het een beginnend trainer is hebben we afgesproken goed te blijven monitoren. Iedere keer zagen we aanknopingspunten om te verbeteren, alleen op een gegeven moment kom je in een situatie dat je eerlijk moet zijn", legt Zuidam uit. "Michael was ontiegelijk teleurgesteld, maar hij had er begrip voor."

Lees meer:
0 reacties