Silberbauer verwacht uitgaande transfers: "De groep wordt kleiner"

FC Utrecht draait een voorbereiding met een volle spelersgroep. Trainer Michael Silberbauer gaat er van uit dat er nog het nodige gaat gebeuren.

Op trainingskamp in Zeeland telde de spelersgroep 32 spelers. Te groot, vindt Silberbauer. "Absoluut, maar de transfermarkt is nog steeds open. Iedereen werkt hard voor zijn eigen kans, maar er komt een moment waarop beslissingen genomen gaan worden", vertelt hij aan het clubkanaal. "De groep wordt wel kleiner."

Dat de groep zo groot is, komt mede door versterkingen als Mats Seuntjens, Marouan Azarkan, Isac Lidberg, Adrian Blake en Zidane Iqbal. Dat betekent ook dat de groep nog niet op hetzelfde niveau zit. "Nee, dat is niet mogelijk met de wijze waarop iedereen is binnengekomen", legt de Deen uit. "Voor sommige jongens was het seizoen door interlands wat langer en voor andere jongens begon de zomerstop juist eerder."

Silberbauer maakt zich geen zorgen. "Er is nog steeds verschil in waar ze staan, maar na verloop van tijd zullen ze weer op een gelijk niveau staan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties