Silberbauer nog zonder basisopstelling: "Iedereen krijgt de kans"

Michael Silberbauer heeft nog geen basisopstelling in zijn hoofd. Met nog twee weken te gaan voor de start van de Eredivisie kan iedereen zich nog laten zien aan de hoofdtrainer.

In gesprek op het clubkanaal vertelt Silberbauer dat hij nog geen vaste namen heeft ingevuld. "Het draait nu nog om basisprincipes en uiteraard hebben sommige jongens op dit moment meer gespeeld dan anderen, maar de concurrentiestrijd ligt open en iedereen krijgt de kans om zich te laten zien", legt hij uit. "We geloven in het team als collectief en zullen de elf die het beste kunnen samenspelen gaan starten."

Ook een vaste formatie heeft de oefenmeester nog niet, al wil hij het liefst vasthouden aan 4-3-3. "In het huidige voetbal is dat wat flexibeler geworden, maar 4-3-3 is zeker onze uitgangspositie", aldus Silberbauer. "Je moet een basis hebben en dat is momenteel die van ons."

"We willen dominant voetbal spelen", vervolgt hij, "maar we treffen soms ook teams die beter zijn dan wij. Voor mij draait het om als team te willen verdedigen en aanvallen. Je kunt spreken van dominant voetbal, maar we moeten wedstrijden met name aanvliegen zoals goed voelt."

Lees meer:
0 reacties