Silberbauer: "Ik ben klaar om te vechten, zo lang als het nodig is"

FC Utrecht verloor afgelopen weekend voor de derde wedstrijd op rij. En dus staat de positie van trainer Michael Silberbauer ter discussie.

"Dat is niet aan mij. Ik ben klaar om te vechten, zo lang als het nodig is", maakt de oefenmeester duidelijk tegenover Voetbal International. "Anderen moeten dat beslissen. Het gaat om het winnen van voetbalwedstrijden. Doe je dat niet, dan heb je een probleem."

Silberbauer toont zich strijdbaar: "In deze fase moet je alles geven. Zeker als je voor een club met deze ambities wil spelen. Je moet er klaar voor zijn. We wisten precies wat PEC vandaag ging doen. De lange ballen, tweede ballen, veel energie. Daar moet je iets tegenover zetten."

"We waren te slordig aan de bal. We maakten elkaar niet beter en creëerden helemaal niks voor het doel. Spelers met deze kwaliteit moeten beter én meer eisen van elkaar", aldus de coach, die het zonder Tasos Douvikas moet gaan doen. Hij is voor een miljoenenbedrag verkocht aan Celta de Vigo.

FC Utrecht lijkt niet te gaan voor een vervanger, Silberbauer staat open voor een nieuwe spits: "De window is nog altijd open. Of ik hoop op een nieuwe spits? Ik denk dat er kwaliteit in de groep zit om de posities in te vullen. Maar natuurlijk, je moet altijd kijken of er iets interessants voorbij komt. Je moet daar ook over nadenken."

Lees meer:
0 reacties