Seuntjens over Ron Jans: "Ik denk dat hij die combinatie goed heeft"

Mats Seuntjens rent naar Ron Jans
Mats Seuntjens rent naar Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is sinds een aantal weken de nieuwe trainer van FC Utrecht, waar Michael Silberbauer vanwege slechte resultaten ontslagen werd. Mats Seuntjens geeft aan dat Jans, oud-trainer van FC Twente, gelijk voor duidelijkheid heeft gezorgd binnen de selectie.

"We hebben natuurlijk een – laat ik het voorzichtig zeggen – rotperiode gehad", zegt Seuntjens tegen Voetbal International. "Dan komt er in de persoon van Ron Jans een andere trainer. Dan verandert het wat. Er staat een nieuwe baas voor de groep. Voor iedereen binnen de club verandert en dan iets."

Seuntjens vervolgt: "Dat moest ook. We hadden vier wedstrijden gespeeld en nul punten. Niks ten nadele van de vorige trainer maar je merkt natuurlijk wel dat deze trainer iets met zich meebrengt. Dat is iets wat voor onze groep wel belangrijk is."

"Wat dat is? We hebben heel veel voetballend vermogen in deze groep. We willen ontzettend mooi voetbal spelen maar je moet in momenten ook effectief zijn. Ik denk dat hij die combinatie goed heeft. Hij heeft vanaf de eerste dag duidelijkheid proberen te geven. Rust ook. Vorige week betaalde zich dat meteen uit. Het resultaat tegen Heracles was top, maar het voetbal was ook goed. Dat zorgt voor enthousiasme in een groep", aldus Mats Seuntjens.

Lees meer:
0 reacties