Sean Klaiber kritisch op FC Utrecht: "Dat lijkt me niet goed"

Sean Klaiber
Sean Klaiber Foto: © Pro Shots

Sean Klaiber vindt dat FC Utrecht veel te veel spelers heeft gehaald deze winter, zo vertelt de verdediger bij FC Afkicken.

“FC Utrecht heeft weer ouderwets heel veel spelers,” begint Klaiber. “Niet normaal hoeveel spelers zij hebben, echt te veel. Ik begrijp echt niet wat er gaande is daar. Ze kopen zoveel spelers in, zoveel onrust, dat lijkt me niet goed.”

Klaiber geeft aan dat hij op dit moment er niets over zegt tegen technisch directeur Jordy Zuidam, maar dat hij dat zeker gedaan zou hebben als hij nog speler was van FC Utrecht: “Ik weet hoe de kleedkamer daar nu is. Het is gewoon te vol. Dat kan niet goed zijn. Je moet ook jonge spelers de kans geven. Je moet hen laten meetrainen om ervaring op te doen bij het eerste elftal. Nu wordt alles maar van buitenaf gehaald, terwijl je dat misschien ook gewoon in de jeugd hebt lopen.”

Wel geeft de voetballer van Brøndby IF toe dat je ook oudere jongens nodig hebt in je team: “Die jongens van eind 20 en begin 30 heb je ook nodig, want je moet ervaring in de ploeg hebben. Alleen wat ik wil zeggen is dat je de jeugd ook een kans moet geven en ook mee moet laten trainen met het eerste elftal om ze te laten proeven hoe dat is. Toen ik jong was, was ik één van die jonge jongens die mee mocht doen bijvoorbeeld op het trainingskamp, maar er werd bijna niemand van buitenaf gekocht,” aldus de verdediger.

Lees meer:
0 reacties