Scheidsrechter komt terug op beslissing: "Moet naar mezelf kijken"

Alex Bos
Alex Bos Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verloor zaterdagmiddag met 1-2 van Go Ahead Eagles. Het had nog erger kunnen worden, maar scheidsrechter Alex Bos nam een dubieuze beslissing en kende de bezoekers voor rust geen strafschop toe.

Verdediger Ramon Hendriks hield een doelpoging in zijn val met de hand tegen. Scheidsrechter Bos gaf géén strafschop en liet zich ook bij het VAR-scherm niet overhalen. Na afloop kwam hij terug op zijn beslissing. "In het veld was ik overtuigd van de steunarm die onderweg is naar de grond", vertelt hij aan ESPN. "Daarin zocht ik mijn overtuiging bij het VAR-scherm. Als ik dat terugkijk is het gewoon niet goed. Hier baal ik van. Eagles heeft er niks aan, maar dit had een strafschop moeten zijn."

Bos legt uit hoe waarom hij bij zijn eerste beslissing bleef. "De VAR is overtuigd van een strafschop en ik geef aan wat mijn beslissing was in het veld", zegt de scheidsrechter. "Ik zoek eigenlijk naar mijn bevestiging, want ik dacht wat heb ik nou verkeerd gezien? Ik zie vanaf het beeld wel dat er een steunarm lijkt te zijn, maar ik moet gewoon naar mezelf kijken: dit is geen steunarm meer. Strafschop voor de Eagles."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand