Scheids krijgt kritiek na RKC-debacle: "De grote Gözübüyük-show"

Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük Foto: © Pro Shots

FC Utrecht-fans Pep en Frans analyseren na een wedstrijd van FC Utrecht het spelverloop. Ook tegen RKC Waalwijk was het duo weer aandachtig toeschouwer.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük krijgt de blaam na de slechte wedstrijd van FC Utrecht. "Deze man snapt weinig van voetbal. Er was nog tien seconden te spelen in de eerste helft en toch staakt hij de wedstrijd, omdat er een klein flesje richting het veld wordt gegooid. Tuurlijk zijn dat KNVB-regels, maar een echte autoritaire scheidrechter moet die regel durven te doorbreken", zegt Pep bij DUIC.

De scheids wordt een bepaald gebrek aan eigenheid verweten. "Helaas fluit ook deze man naar de pijpen van zijn bazen in Zeist. Het opvoeren van de grote Gözübüyük-show is kennelijk belangrijker dan het nemen van eigen beslissingen."

"Misschien kan de KNVB een uitwisselingsproject met de Turkse voetbalbond opstarten. Vorige week is wel gebleken dat spelers, supporters en voorzitters daar iets anders omgaan met dit soort ego mannetjes", besluit het duo.

Lees meer:
0 reacties