Samenvatting: Jong FC Utrecht gaat in slotfase toch onderuit

Jong FC Utrecht heeft maandagavond nipt verloren van Almere City. De beloften leken lang af te stevenen op een punt, maar in de slotfase ging het alsnog mis: het werd 1-2.

Al in de vijfde minuut kwamen de bezoekers uit Almere op voorsprong. Het was Tijmen Wildeboer die binnenkopte vanuit een hoekschop.

Het was een felle wedstrijd. Jong FC Utrecht ging op jacht naar de gelijkmaker en in minuut 69 kwam die er ook. Een harde uithaal van Yuya Ikeshita vloog het doel in: 1-1. Dat betekende het eerste doelpunt in het betaalde voetbal voor de Japanner.

In een open slotfase waren het uiteindelijk toch de bezoekers die de drie punten binnen wisten te slepen. Maarten Pouwels creëerde een kans voor zichzelf en faalde niet. Dat bepaalde de eindstand op 1-2.