Samenvatting: Zwak FC Utrecht komt er niet aan te pas tegen Ajax

FC Utrecht is er thuis niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. In de thuiswedstrijd tegen Ajax kwam FC Utrecht er niet aan te pas en verloor het vrij kansloos van de Amsterdammers: 0-3.

Het plan van FC Utrecht kon al na vijf minuten de prullenbak in. Antony zorgde voor de vroege, Amsterdamse, voorsprong. De voorsprong werd uitgebouwd door Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest het stellen zonder Sébastien Haller, die op de Afrika Cup actief is, maar miste de aanvalsleider niet. Vervanger Brian Brobbey zorgde met twee treffers voor de 0-3 ruststand.

Daarnaast zat het FC Utrecht ook niet bepaald mee. Debutant Naoki Maeda viel na tien minuten uit met een enkelblessure, na een harde tackle van Lisandro Martínez. Ook werd Anastasios Douvikas door de grensrechter te vroeg afgevlagd vanwege buitenspel en werd FC Utrecht een grote kans ontnomen. De Griek stond echter geen buitenspel.

In de tweede helft gebeurde niet heel erg veel. Ajax had de buit binnen en FC Utrecht was niet bij machte om nog iets te forceren. Ajax werd nog één keer gevaarlijk door Antony, maar dit was het ook wel. Door het verlies blijft FC Utrecht op een zevende plaats met evenveel punten als SC Cambuur. FC Twente won wel en liep hierdoor drie punten uit.