Sam Lammers imponeert: "Dan zou ik daar wel mijn best voor doen"

Sam Lammers
Sam Lammers Foto: © Pro Shots

Sam Lammers was afgelopen weekend weer eens belangrijk voor FC Utrecht. De spits scoorde tweemaal en bezorgde de Domstedelingen zo drie punten tegen SC Heerenveen.

Het was voor Lammers zijn vijfde wedstrijd op rij waarin hij trefzeker was. "Hij is niet alleen met doelpunten belangrijk. Vanaf de eerste wedstrijd die hij speelt, is hij meer dan een doelpuntenmaker", zo ziet RTV Utrecht-analist Robby Alflen. "Hij ging ook niet gelijk scoren. Uiteindelijk heeft hij een mooi gemiddelde."

"Hij kan een goal maken, dat is prettig. Dat moet je ook kunnen als spits. Maar hij kan uitwijken, hij kan meevoetballen, hij kan mee in het roulatiesysteem, hij kan in zijn eentje vanaf de zijkant naar binnen komen en zelf wat forceren. Het is, voor FC Utrecht, een hele goede allround spits", oordeelt Alflen.

Of Jordy Zuidam snel moet bellen met Rangers om Lammers definitief vast te leggen? "Jordy moet van mij niks", lacht de analist. "Ik weet ook helemaal niet of dat salaristechnisch kan. Ik denk dat de verschillen behoorlijk zijn, maar ik weet het niet. Maar ik vind wel: als er een mogelijkheid is om hem te behouden, dan zou ik daar wel mijn best voor doen."

Lees meer:
0 reacties