Sam Lammers duidelijk: "Ik hoop FC Utrecht verder te helpen"

Sam Lammers
Sam Lammers Foto: © Pro Shots

Sam Lammers, de voormalige spits van PSV, moet de aanvalsleider van het FC Utrecht van trainer Ron Jans worden. Lammers wordt voor een halfjaar gehuurd van het Schotse Rangers FC.

"Ik heb veel verschillende plekken gezien en veel situaties meegemaakt", begint Lammers in gesprek met NOS. Voor vijf verschillende clubs, maakte Lammers als spits in totaal maar acht goals. "Te weinig...", zegt Lammers. "Ik weet dat er bij een spits naar die cijfers worden gekeken. Maar je kunt ook op andere manieren belangrijk zijn", vervolgt hij. "Ik heb namelijk best veel gespeeld en coaches stellen je niet voor niets op. Desondanks ben ik zelf niet tevreden met die cijfers, dat lijkt me duidelijk."

Lammers ging in drieënhalf jaar tijd naar vijf club, verdeeld over drie landen. "Misschien is hij wel net iets te vroeg gegaan. Als je als grote naam komt, dan krijg je vaak wat langer de tijd of krijg je misschien wat meer vertrouwen", deelt de coach van FC Utrecht. Lammers vult aan: "Voor mij zijn het steeds logische vervolgstappen geweest, maar het lijkt mij duidelijk dat het fijner is om langere tijd op één plek te zitten."

Het komende halfjaar voetbalt Lammers in ieder geval weer in Nederland. "Waar FC Utrecht nu staat is niet waar FC Utrecht hoort te staan, dus ik hoop Utrecht wel verder te helpen, maar ik hoop ook mezelf te kunnen ontwikkelen en mezelf te kunnen laten zien", aldus Lammers.

Lees meer:
0 reacties